Tervetuloa

Tervetuloa seuraamaan tutkimusmatkaamme halki Suomen järvien, arojen ja tunturikerojen! Olemme luontoalan kaksikko, joka tulee haahuilemaan ympäri Suomea tutustuen ja tutustuttaen teidät rakkaisiin kansallispuistoihimme 2017 kevään ja syksyn aikana. Tulemme pääasiallisesti syömään, nukkumaan ja elämään teltassa. Kulkuvälineenämme toimii vanha ja epäluotettava pakettiauto. Tulemme kertomaan toilailuistamme, kauneimmista kokemuksistamme, päheimmistä paikoista ja läheltä liippasi- tilanteista tässä blogissa, sekä instagramissa ja facebookissa.

whatsapp-image-2017-01-15-at-21-16-46

Keskitymme myös vahvasti luonnontuotteiden eettiseen hyödyntämiseen. Meidän lähimetsämmekin tarjoaa valtavan määrän erilaisia hyödykkeitä, joista koko ajan harvempi on enää tietoinen. Enää mustikoiden kerääminen pakkaseen tai syksyiset sienestysretket perheen kanssa eivät ole itsestäänselvyyksiä. Arktiset aromit joita luontomme tarjoaa, ovat upeita ja osa perinteistä ruokakulttuuriamme, vaikka valitettavasti näiden osuus ruokailussamme on globalisaation ja luonnosta vieraantumisen takia vähentynyt.

antti-tunturilla
Pyhäkeron huipulla

Olemme osana Suomi 100 ohjelmistoa juhlistamassa Suomen pyöreitä vuosia. Tulemme osallistumaan ja tekemään yhteistyötä muiden Suomi 100 hankkeiden kanssa ja osallistumaan useisiin tempauksiin.

johanna-liftaa
Iissä liftaamassa pohjoiseen

Päätarkoituksenamme on jakaa tietoa luonnosta ja näyttää miten älyttömän makea juttu se on! Monet ihmiset (aikanaan myös allekirjoittaneet) ovat päässeet urbanisoitumaan ja vieraantumaan luonnosta. Kun elämä pyörii lapsesta saakka betoniviidakoissa ja upottautuminen oravanpyörän raksuttaviin rattaisiin on tapahtunut huomaamatta hiipien, voi sen haittapuolet helposti jäädä tiedostamatta.

Tähän on lääke. Mene metsään. Ole yhtä luonnon kanssa.

Antti & Johanna

Advertisements