Kuukausikooste Heinäkuu

Olemme nyt reissanneet neljä kuukautta ja takana on 25 kansallispuistoa – eli 15 olisi jäljellä. Ikimuistoisia juttuja on tapahtunut ja on tapahtumassa. Uusia kokemuksia on tullut merimelonnan, yksinvaelluksen ja monen muun tapauksen myötä. Kotimaa on tullut jälleen entistä tutummaksi, kun olemme kahden kuukauden aikana kokeneet sekä pohjoisen, että etelän kesän ja kaikkea siltä väliltä.

noitatunturijohku

Myönnettäköön että toisen kanssa 24/7 oleminen on ruvennut tuntumaan hippasen raskaalta. Ah saisipa ottaa pikkasen lomaa, tehdä omia juttuja ja tavata omia ystäviä!

 

Photo 09-07-2017, 21.51.31.jpg

Kuva: Maria Vanonen @nordicamper @vai-ko

 

Viime kuun kooste jäi tekemättä, joten kerrataanpa tässä myös kesäkuun kansallispuistot. Nyt on siis koettu;

Isojärven, Linnansaaren, Koloveden, Petkeljärven, Kolin, Pyhä-Luoston, Hiidenportin, Oulangan, Perämeren, Nuuksion, Puurijärven-Isosuon ja Selkämeren Kansallispuistot.

Aikamoinen liuta paikkoja siis. Kaikki erilaisia ja kaikki omalla tavallaan mielenkiintoisia. Välissä ehdimme myös lomailla juhannuksen yli ja ankkuroida osuutemme Jukolassa.

Saimaalla sijaitsevat Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot olivat säväyttävän kauniita. Törmäsimme saimaannorppiin, pääsimme nauttimaan kesäkuisista räntäsateista ja hurjista tuulista, kuin myös melomaan mitä uskomattomimmissa maisemissa ja kauniissa säissä. Todella hienoja kokemuksia!

norppa1

Kolilla teimme työnjaon ja Johanna lähti kiertämään Herajärven yksin – ensimmäinen yksinvaellus hänelle siis ja tervetullutta omien aatoksien kanssa olemista. Kansallismaisemat jäivät ikuisesti mieleen. Eikä auton hajoamiseltakaan vältytty.

WhatsApp Image 2017-06-23 at 15.44.05

Pyhä-Luosto ja Noitatunturin kierros oli niitä tähtihetkiä. Lapin yötön yö ja kipuaminen korkealle tunturille oli taianomainen kokemus. Myös blogiteksti tästä reissusta oli oma lemppari! Käykääpä lukemassa.

tievie

Oulangalla kävelimme Karhunkierroksen pahimpaan räkkäaikaan – ilman hyttyshattuja. Jatkuva ininä aiheutti “pientä” hermojen kiristelyä, mutta oli myös opettavainen kokemus! Komeiden könkäiden kuohu rauhoitti onneksi sopivasti.

porotimanjoki2

Perämeren kansallispuistoon on melko harva melonut. Juttua ei meinaa löytää netistä millään. Nyt se löytyy meidän sivulta!

Nuuksiossa Antti kävi liikuntarajoitteisen siskonsa Liisan kanssa testaamassa miten hän pärjäisi Klassarinkierroksella (Ja todella hyvin pärjäsikin!)

lissu4

Puurijärvellä pääsimme nauttimaan vihdoin kesän marjoista! Löysimme mustikkaa, juolukkaa, hillaa, variksenmarjaa sekä (vielä) kypsyviä karpaloita!

Mitäs meille muuten kuuluu? 

Reissaaminen on ollut antoisaa (ja välillä pirun raskasta), mutta muutoksia on tapahtumassa. Olemme hieman alkaneet suunnitella tulevaisuutta.

Noh… Ensinnäkin olemme muuttamassa Lappiin. Päätimme hommata asunnon Sodankylästä ja jatkaa siellä elämää. Tarkoitus olisi siirtyä syyskuussa pohjoiseen ja jatkaa projektia sieltä käsin. Yritys olisi saada etelän kansallispuistot jotakuinkin käytyä ennen Lappiin siirtymistä.

puuarska

Eipä tämmöisen jälkeen enää pystyisi sopeutumaan kaupunkielämään. Pitää siis siirtyä luonnon helmaan ja jatkaa elämää siellä.

Toisekseen, meille on vuosien haaveilun jälkeen tulossa reissukaveri! Ystävä on vielä todella pieni ja pörröinen, eikä ihan vielä reissuiässä. Se myös sanoo vuh vuh ja tykkää järsiä asioita ja saada rapsutuksia. Jännittävää! 

Olemme myös alkaneet työstämään videomateriaalia yhteistyössä Retkipaikan kanssa. Katsotaan opimmeko videoinnin alkeet edes siedettävästi, jotta reissuistamme saisi hieman laajempaa kuvaa kuin mitä kirjoittajan taidoillamme voimme antaa.

andy

Aloitimme myös yhteistyön Vivobarefoot- paljasjalkakenkien maahantuojan EBN:n kanssa.

vivo2.jpg

Mikä on paljasjalkakenkä?

Paljasjalkakengät ovat ohuemmalla ja joustavammalla pohjalla toteutettuja kenkiä, jotka imitoivat paljain jaloin kävelemistä. Paksu pohja jykevissä vaelluskengissä toimii omalla tavallaan, mutta niissä jalat eivät todellakaan pääse liikkumaan luonnollisesti.

Olemme aiemmin yrittäneet vaeltaa ihan paljain jaloin, mutta sekään ei kaikessa maastossa toimi kun jalkapohjan iho on niin vauvanpeppumaista.

VIvo1

Ratkaisuksi löytämämme paljasjalkakengät ovat nyt kovassa testissä (tarkempaa arviota on tulossa jahka saamme lisää kokemusta).

Näppituntuma (varvastuntuma) ainakin alkuun on, että nyt on jalassa maailman parhaat tossut.

Meillä on molemmilla ollut iät ajat jalkaongelmia, mutta jo reilun viikon paljasjalkailun jälkeen täytyy sanoa, ettei vaivoja enää muistakaan.

Kenkäpuoli on siis myös mullistumassa. Siitä siis myöhemmin lisää! 

vivo.jpg

Sosiaaliporno-osuus

On meillä ihanaa ja kaikkea mutta vitutuksen määrä on välillä niin eksessiivinen että ei mitään rajaa 😀 Toisaalta olemme hiljalleen oppineet tuntemaan toisiamme paremmin ja paremmin ja työstäneet yhdessäoloamme.

Tämmöinen monen kuukauden paita ja peppu meininki on todella raskasta kenelle tahansa. Vielä kun on oikeasti määränpää ja aikataulut, eikä voi vain ottaa omaa lomaa milloin tahansa.

puurijarvenlintutorni

Projektimme ja blogaaminen on kaikkea muuta kuin helppoa. 40 kansallispuistoon tutustuminen on valtava homma näin lyhyessä ajassa ja niistä kirjoittaminen vähintään yhtä iso homma. 

Johanna kärsi vielä reilu vuosi sitten melko pahasta työuupumuksesta ja siitä palautuminen on ottanut oman aikansa. Projekti on tehnyt sekä hyvää, että huonoa, kun välillä tuntuu ettei reissusta ehdi palautua kunnolla ennen seuraavaa. Ja taas olisi uusi juttu kirjoitettavana… 😀

teltta

Tämän takia ja myös tulevan uuden perheenjäsenen takia olemme päättäneet hieman muuttaa kuvioitamme. Tulemme tutustumaan ja tutustuttamaan teidät kaikkiin kansallispuistoihimme, mutta tulemme myös hidastamaan tahtia ja soveltamaan.

Saamme tuotettua huomattavasti laadukkaampaa tekstiä kun emme juokse paikasta toiseen ja stressaa kirjoittamatta olevista teksteistä, käsittelemättömistä kuvista, melkein päivittäisestä pakkaamisesta ja muusta.

metsakurjenpolvi

Vasta kotiutuneen koiranpennun kanssa ei todellakaan ole asiaa pidemmille vaelluksille. Pieniä vauvareissuja voi tehdä ja tehdäänkin pennun ehdoilla. Priorisoimme siis pennun kasvattamisen muun edelle. Oma koirakaveri kun on ollut vielä pidempiaikainen haave.

Joudumme ja pääsemme siis tekemään työnjakoa, jos halajamme kauemmas. Toinen saa siis lähteä vaeltamaan ja dokumentoimaan reissua ja toinen saa jäädä kouluttamaan hauvelia. Myöhemmin retkeilemme varmasti myös basecamp- tyylisesti.

koiruli

Ehkäpä tulemme blogaamaan reissukoiran kasvatuksesta jatkossa! Vaikka pääprojektimme nimellisesti päättyy 40 kansallispuiston myötä, on Yhtä luontoa kaikkea muuta kuin ohi. Luonto on vienyt meidät lopullisesti ja vaikka tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki, on suunta selkeä.

Jatkossa siis tulossa kansallispuistoja, koirakuvia, paljasjalkailua, Sodankylä, videointia ja vaikka mitä! Pysykääpä kuulolla!

 ❤ Antti ja Johanna

Advertisements

2 thoughts on “Kuukausikooste Heinäkuu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s