Huhtikuun kuukausikooste – Mitä meille kuuluu?

Noniin, nyt takana on kuukausi luontoilua, eräilyä, ajelua, uskomattomia maisemia, hiertymiä ja rakkoja, huoltoasemilla kökkimistä ja kirjoittelua, luontokohtaamisia ja toisen ihastuttavan naaman tuijottamista kyllästymisen rajamaille saakka.

johkuirvistaa

Miltä tuntuu?

Noh.. Aivan käsittämättömän hauskaa ja antoisaa, mutta ei todellakaan helppoa. Katsotaanpas taaksepäin. Olemme siis käyneet kuukauden aikana Ylläksen, Leivonmäen, Kauhaneva-Pohjankankaan, Lauhanvuoren, Seitsemisen, Helvetinjärven ja Teijon kansallispuistoissa.

maisema7

Aakenustunturilla

Näistä ehdoton lemppari on minulle ollut Pallas-Yllästunturi jylhine tuntureineen ja erämaineen.

Pisteet saa myös kotiinsa Salon kunnassa oleva Teijon kansallispuisto. Tosi upea paikka Etelä-Suomessa ja näin monille helpommin saavutettavissa.

tähtitaivas

Teijon kansallispuisto

Ja vielä kunniapisteet Seitsemiselle, jonka olen ristinyt terapiametsäksi.

koski2

Liesijoki Seitsemisissä

Takana on iso kasa kansallispuistoja ja hienoja kokemuksia. Tahtihan meillä on ollut melko kova nyt alkuun. Päätimme vähän spurtata alussa ja varata viikkoja tuleville Lapin reissuille. Olemme myös suunnitelleet 2vk “lomaa” Norjan puolelle ja siihen olisi kiva säästää aikaa.

iltarusko

Homma on kivaa, ei kaduta yhtään että tuli lähdettyä mukaan tähän. Pääsee tekemään sitä mitä oikeasti haluaa, eli seikkailemaan. Tykkään myös termistä ”tutkimusmatkailu” – vaikka varmasti kaikki maamme kolkat jo melko tutkittuja onkin.

Antaumuksellista, mutta ei helppoa. Välilevynpullistuma kiukuttelee selässä, mutta silti on rinkka kannettava seuraavalle paikalle ja toivottava ettei selkä posahda täysin. Välillä flunssa vie voimat, mutta silti on yritettävä edetä.

Luonto on aina luonto, mutta myönnetään että jos sataa Helvetinjärven tyyliin tiskirättejä viikko putkeen ei oleminen ole aina sitä antoisinta. Jatkuva harmaus ja takatalvinen tuska voi aiheuttaa ristiriitaisia tunnelmia kun itse olisi jo täysillä keväässä.

lumisade

Sitä suhtautuu säähän täysin eritavalla nyt, kun asuu pääasiassa ulkona. Sitä kunnioittaa enemmän ja on olosuhteiden armoilla.

nipsu

Nipsu

Pakkaset tosin eivät ole haitanneet ja ne ovatkin jo hellittämään päin. Kylmyyteen tavallaan tottuu ja ei se haittaa.

Tuuve on jaksanut! Yllättävän hyvä hankinta ollut. Öljyt on vaihdettu ja laturin hihna piti uusia, sekä tietty vaihtaa kesärenkaat. Muuten ei mitään.

whatsapp-image-2017-02-02-at-10-53-27

Vanha mamma jaksaa putputtaa hurjalla 55 hevosvoimallaan eteenpäin säästä välittämättä. Pakkasaamuina oli käyntiin lähtö tosin välillä vähän vaikeata, diesel kone kun kerran kyseessä, mutta kyllä se on siitä aina lämmennyt.

Tullut tämä muori kyllä erittäin rakkaaksi tässä. Muutaman päivän kun on metsässä ja ruoat rupeavat loppumaan on aina häkähdyttävä ilo nähdä tuttu ja turvallinen oranssi väri hohtavan puiden välistä. Silloin tuntuu siltä kuin olisi saapunut kotiin.

tuuve

Salomaan parkkipaikalle vie soratie

Sitten se varmasti kiinnostava sosiaaliporno-osio. Miten selvitä toisen kanssa pakussa / teltassa / yhdessä 24/7?

No joo.. Helppoahan se ei ole. Pienessä tilassa kun äheltää toisen kanssa jatkuvasti tulee konflikteja helposti. Kyllä me melko lupsakoita ihmisiä olemme molemmat, mutta kyllä se silti ärsyttää kun toisen pitää pitää tavarakasaansa tuossa, eikä siinä omasta mielestä paremmassa paikassa.

Toinen haluaa mennä toista reittiä ja toinen toista. Toinen haluaa jo mennä ja toinen ei vielä.

IMG_8334

Yhteistyö kukoistaa

Ruokaa pitäisi tehdä. Kumman vuoro tiskata. Kumpi söi enemmän. Kumman osuus tietokonehommista on tekemättä? Äh..

Haastetta siis riittää. Meidän elämä on 24/7 yhdessä oloa – ja teemme yhteistä projektia.

Meillä helpottavia asioita on, että oikeasti pidämme toisistamme vaikka toinen välillä tuntuisikin olevan täysi mulkku. Kannattaa yrittää ottaa rennosti, tehdä kompromisseja, vältellä konflikteja ja tärkeimpänä – puhua asioista jotka harmittaa ennen kuin ne muuttuvat konflikteiksi! 

dsc_5769

Ja onhan meillä toki yhteisiä intressejä paljon ja luonnossa ollessa jotenkin helposti unohtaa kaikki harmilliset puolet. Jos on jotain turhaa riitaa jostain ja molemmat murisevat kävellessään, unohtuu riita helposti kun eteen sattuu vaikkapa hirvi.

Myös eritoten lintuhavainnointi vie molempien huomiota vahvasti.

Mutta kokonaisuudessaan, juu ei mene ongelmitta, mutta eihän elämäkään mene koskaan ongelmitta.

Sitähän tämä meille nyt on. Monet varmasti miettivät että onpa makea reissu ja tuommoista sen pitäisi olla sen elämän, ja että onpa vapaata ja kaikki on varmaan ihanaa.

Osittain totta – mutta tämä on meidän elämää 24/7. Hyvässä ja pahassa. Hetkeäkään en kuitenkaan vaihtaisi pois.

Näin eletään täysiä. Odotan innolla tulevaa kuutta kuukautta!

Auringonlasku 3WhatsApp Image 2017-04-14 at 08.55.23poropallerotsammalainenmetsapolkupiilopirttijohku2

-Antti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s