Kuulumisia Kankaanpäästä

Tässä ehdittiin jo Seitsemisen kansallispuistossakin käydä tämän kirjoitelman jälkeen, mutta julkaistaan nyt silti kun viimeksi unohtui.

Terveiset Kankaanpään kahvilasta! Reissu on edennyt mieluisaan tyyliin. Tulimme Lapista takaisin etelään hoitamaan pakollisia asioita. Matkan varrella kävimme Leivonmäen kansallispuistossa ja nyt olemme päässeet pois PK-seudun hulinasta taas tien päälle.

Pajunkissat

Kevät!

Oli mukavaa käydä pikaisesti ihmisten ilmoilla, ja pääsinpäs moikkaamaan koirulibeibeäni nimeltään Ainu. Ainoa harmillinen asia oli oikeastaan, että selkä poksahti kun otin aamuvenyttelymallia Ainusta ja tein seisova koira – joogaliikettä.

Selkä on temppuillut viime kesästä asti, mahdollisesti välilevynpullistuman takia. Noh, mutta eipä tässä muukaan auta kuin jatkaa reissaamista. Eihän paikallaan makaaminenkaan selälle hyvää tee. Pitäisi vain pitää keho lämpimänä, joka osaa olla hieman haasteellisesta näin kylmän kevään takia.

Kuitenkin pääsimme taas tien päälle! Kävimme Kauhanevan-Pohjankankaan, sekä Lauhanvuoren kansallispuistossa. Kirjoittelemme tarinaa siitä jahka ehdimme.

Auringonlasku 1

Kyynärjärven auringonlasku

Kauhanevalla oli jännä tapahtuma! Saavuimme puiston parkkipaikalle ja istuimme ja ihmettelimme autossa hetken, kun metsästä tuli tutun näköinen kaveri vastaan. Sehän oli kansallispuistot tutuiksi – porukan Pepe! Mehän tapasimme jo aikaisemmin Ylläs-Pallaksen kansallispuistossa ja nyt uudelleen sattumalta. Ympäri mennään yhteen tullaan – eikä se Suomikaan nyt niin kauhean iso ole. Ehdimme vaihtaa kuulumiset kunnes hän jatkoi matkaansa ja me omaamme.

Auringonlasku 2

Kyynärjärven auringonlasku

Nyt etenemme kohti Seitsemisen kansallispuistoa. Eilinen yö tuli vietettyä Kankaanpään lähellä Kyynärjärven rannalla. Paikka houkutteli meitä auringonlaskullaan ja muutamilla joutsenillaan. Auringonlasku olikin kauneimpia aikoihin! Taivas värjäytyi ensin liilaksi ja sitten oranssin kautta vaaleanpunaiseksi. Täällä kelpasi levätä. Yöllä kuuntelimme laulujoutsenien orkesteria ja nukuimme makoisasti aamuun asti.

Auringonlasku 3

Ja vieläkin Kyynärjärven auringonlasku

Aamulla emme meinanneet uskoa silmiämme. Koko järvi oli täyttynyt yön aikana joutsenista; niitä oli useita kymmeniä, ellei satoja. Hampaita harjatessa paikan päälle saapui lintujen ystävä kaukoputki olallaan. Teimme tuttavuutta ja pääsimme tiirailemaan lintuja tarkemmin hänen kaukoputkella.

Havaintoja oli useita. Näimme ainakin laulu- ja kyhmyjoutsenia, uiveloita, kuoveja, sinisorsia, nokikanoja, sotkia, telkkiä, keltasirkkuja ja haapanoita. Tarjosimme uudelle tuttavalle kupposen Kaffe Obscuran meille sponsoroimaa huippukahvia ja juttelimme niitä näitä linnuista, luonnosta ynnä muusta.

Uutta tuttavaamme kävi sääliksi myös minun selkävaivaisuuteni. Hän päätti lahjoittaa meille laamanvillapeiton, että pysyisimme lämpiminä ja selkä parantuisi. Todella kaunis ele vasta tapaamilleen ihmisille ja peitosta on ollut paljon apua! Suuret kiitokset hänelle 🙂

Hanhiparvi

Hanhiparvi

Sitten lähti homma lapasista – järvelle saapui kuin tyhjästä monta sataa hanhea. Ei olla ikinä nähty näin suurta lintuparvea.  Ne laskeutuivat meidän eteemme ja pääsimme ihailemaan metsä- ja satunnaisia tundrahanhia. Kiurut ja keltasirkut lauleskelivat läheisissä puskissa ja aurinko porotti täydeltä terältä.

Lintuja

Vaikka asteita onkin näin päiväsällä vaivaiset +4, on kevät todellakin tullut. Ihanaa palata Lapin kauniilta lumihangilta suoraan etelän keväiseen kuhinaan! Linnut ovat jo täysillä kevätkuvioissa ja pian kasvitkin heräävät eloon. Koivuihin aukeavat hiirenkorvat ja korvasienikausi on aivan nurkan takana!

linnut 2

lintubongarit

– Antti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s