Emäsalo – Varlaxudden

Kävimme aurinkoisena talvipäivänä Emäsalon Varlaxuddenin virkistysalueella nautiskelemassa mitä mieluisimmista asioista eli toisistamme, luonnosta, kahvista ja Tuuve Janssonista.

Kyllä, Tuuve Janssonista. Rakas Mercedes-Benz automme, tuo ihana oranssi laatikko, on saanut nimen. Rekisterikilvessä lukee TUU-948 ja päädyimme tämän johdattelemina antamaan kunniaa Tove Janssonille, tuolle muumien luojalle, jonka kirjat inspiroivat elämäämme vieläkin. Nimeksi tuli täten Tuuve Jansson. (Antin versio on Tuuve Janssonin kiusaus)

Mutta nyt takaisin Emäsaloon. Päivä oli mitä kaunein! Aurinko porotti ja pakkasta oli juuri sopivasti muutama aste. Emäsaloon ajaminen Helsingistä on helppoa. Se onkin yksi kauneimpia lähellä pääkaupunkia olevia retkikohteita.

maisema-4

maisema

Virkistysalue on noin 12 hehtaarin kokoinen läntti Emäsalon eteläisessä kärjessä kaakkoisrannalla. Varlaxuddenin virkistysalue tarjoaa upeat näkymät saaristoon, sekä kaunista rantaviivaa yllinkyllin. Paikan päällä on myös nuotiopaikka ja huussi.

maisema-3

sienet

Keltavinokas

Ajoituksemme oli mitä mainioin. Kallioista rantaviivaa komisti uskomattomat lumen ja jään rakentamat muodot. Ahtojääkasat ja pyöreiksi hioutuneet kivien muotoiset jäämöhkäreet hypnotisoivat katsojansa samalla kun aallot rikkoivat jäätä tasaiseen tahtiin. Kun lähellemme vielä laskeutui juhlallisesti joutsenpariskunta oli hetken hienous huipussaan. Elämä on hetkissä.

maisema2

maisema-5

Seuraavaksi iskikin kahvihetki! Nautimme kahvit Varlaxuddenin virkistysalueen eteläkärjessa, luotsialueen raja-aidan lähellä.

kahvi

antti

Päätimme lähteä tutkailemaan vielä vähän saarta ennen auringonlaskua. Tuuvemme murisi ylväästi kantaen meitä kohti saaren länsipuolta. Aurinko rupesi hiipumaan kohti taivaanrantaa luoden samalla uskomattoman värimaailman. Löysimme lopulta upean paikan nauttia auringonlaskusta. Taustalla näkyi myös Kilpilahden tehdasalueen korkeat rakennelmat, jotka eivät olleet yhtään niin rumat kuin olisi voinut olettaa.

auringonlasku

Kaikinpuolin siis onnistunut reissu. Käykää Emäsalossa!

-Antti & Johanna

Advertisements

2 thoughts on “Emäsalo – Varlaxudden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s