Luonnon päivät – Sukella talveen!

Kiljavan luonnon päivät! Eräopaskurssimme otti luonnon päivät haltuunsa ja toteutimme opistollamme Sukella talveen!- tapahtuman. Tapahtumassa pääsi kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja talviuinnista Muumien hiihtokouluun. Oli mielenkiintoista nähdä miten opiskelijajoukkomme saisi toteutettua itsenäisesti melko suuren tapahtuman. Näköjään hyvin. Kävijöitä riitti ja ihmiset tuntuivat viihtyvän!

napapiiri

Ensimmäiset vieraat saapuivat yhdeksän aikaan ja päivä sai alkunsa. Lapsukaiset saivat heti alueelle saavuttuaan eteensä Napapiirin sankarit- seikkailuradan ja innostuivat siitä asianmukaisella intensiivisyydellä.

rinkuoita-ja-lapsia

risti-leikkilapsi

Voi mitä ilmeitä!

leikkiva%cc%88-lapsi

Heti vieressä oli Suomen Ladun kouluttamien Muumien hiihtokoulun opettajien pitämä Muumi- hiihto. Lapsukaiset saivat kömpiä sukset jalassa lumisella kentällä metsästäen samalla ”omenia” saaliikseen.

muumikoulu

Tapahtumassa osallistuttiin maailman suurimpaan hiihtokouluun Nurmijärven Ladun vetämänä. Järven jäälle oli myös aurattu luistelurata. Jotkut päättivät jopa pyöräillä.

pyo%cc%88ra%cc%88ilija%cc%88

Rannassa odotti laaja lumikenkärepertuaari ja  mahdollisuus päästä lumikenkäilemään lähimaastossa oppaan ohjauksessa.

lumikenkia%cc%88

lumikenka%cc%88ilya%cc%88

Jäällä oli ohjattua pilkkimistä ja verkkojen kokemista. Saalis tosin jäi laihaksi.

pilkkija%cc%88

Aktiviteettien välissä ihmiset pääsivät nautiskelemaan nokipannukahveista ja letuista aronianmarjahillolla sekä kermavaahdolla höystettynä.

lettu

tsufee

Talviuintitapahtuma oli Johannan järjestämä. Johanna aloitti säännöllisen aamu-uinnin syksyllä ja on jatkanut tähän päivään asti. Lapin reissullamme oli hupaisa seurata aamukohmelossa, kun toinen dippaili itseään tunturipuroihin.  Johannan ohjelmaan kuului puolen tunnin mittainen luento talviuinnin saloista, sekä opastettua uiskentelua Kiljavanrannan hyisessä avannossa.

aavanto

Rannalla oli myös lintuasiantuntijamme kertomassa lintujen salatusta elämästä. Havainnoiduiksi ja ylöskirjatuiksi tipusiksi pääsivät talitiainen, sinitiainen, käpytikka, palokärki, varis, harakka ja korppi. Esillä oli erilaisia lintujenruokintavälineitä, kuten muun muassa asiantuntijamme maitotölkistä rakentama ruokinta-automaatti. Oikeastaan melko innovatiivinen kyhäelmä tuo.

maitoto%cc%88lkki

Jälkientunnistusrastilla oli Suomen nisäkkäiden jälkien kuvia isossa mittakaavassa. Meiltähän tämä sujuu jo kuin vettä vaan (ei suju).

jäljet.jpg

 

Kokonaisuudessaan tapahtuma oli menestys. Kaikilla oli hauskaa ja ihmiset pääsivät nauttimaan talvesta ja sen tarjoamista aktiviteeteistä, juuri niinkuin  tarkoitus olikin. Ihanaa huomata miten hienon tapahtuman porukkamme sai yhdessä aikaan!  Toivon mukaan saimme myös levitettyä sanaa ihmisille tulevasta projektistamme.

Suurkiitokset Kiljavan opiston eräopaskurssilaisille, tapahtuman koordinaattorille Jaakko Juntuselle, Kiljavan opistolle, sekä ennen kaikkea osanottajille!

Kevään luonnon päiviä odotellessa!

johku

– Antti & Johanna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s